Ο Αριστοτέλης και οι Επιστήμες / Aristotle and the Sciences

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Πρύτανης Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου σε συνεργασία με το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του ΑΠΘ, διοργανώνουν Διαδικτυακή Διεθνή Ημερίδα για τον εορτασμό των δέκα χρόνων δράσης του ΔΙΚΑΜ, με θέμα:

«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ/ARISTOTLE AND THE SCIENCES»

Στην Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, από τις 15:00/13:00 GMT έως τις 22:30/20:30 GMT, θα μετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες του πνεύματος και της πολιτείας και κορυφαίοι Αριστοτελιστές φιλοσόφοι και επιστήμονες διεθνούς κύρους.

Στόχος του επετειακού αυτού Συνεδρίου, του οποίου Επίτιμος Πρόεδρος είναι ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νικόλαος Παπαϊωάννου, είναι να καταδειχθεί η συμβολή του Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη στη θεμελίωση των επιστημών. Ειδικότερα, θα εξετασθούν πτυχές του Αριστοτελικού έργου που ανήκουν στον χώρο της Φυσικής, της Βιολογίας, της Αστρονομίας, της Μετεωρολογίας, της Τεχνικής, του Δικαίου, της Ψυχολογίας, της Οικονομίας, και παράλληλα θα φωτισθεί ο επίκαιρος χαρακτήρας τους.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Προκόπιος Παυλόπουλος, Dermot Moran, Christof Rapp, Χρήστος Ζερεφός, Θεοδόσιος Τάσιος, Νικόλαος Παρασκευόπουλος, Richard McKirahan, Jeffrey D. Sachs, Παντελής Γκολίτσης, Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, James Lennox.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Οργανωτική Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού και Επιστημονικού Συμβουλίου του ΔΙΚΑΜ, με Πρόεδρο την Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Πρόεδρο του ΔΙΚΑΜ.

Η δράση των 10 χρόνων του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ, αποτυπώνεται στο βιβλίο, το οποίο παρουσιάζεται σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του: http://www.dikam.auth.gr/el/node/1360

Για το Πρόγραμμα, την εγγραφή και την ελεύθερη παρακολούθηση του Διεθνούς Διαδικτυακού Συνεδρίου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.dikam.auth.gr

Επικοινωνία: dikam@auth.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο