Βιβλιοθήκη Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

H βιβλιοθήκη του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης άρχισε τη λειτουργία της ως περιφερειακή βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ. αμέσως μετά την ίδρυση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, το 1984. Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη, στο 2ο όροφο του κτιρίου της Παιδαγωγικής Σχολής (Πύργος). Από τον Νοέμβριο του 2006 συστεγάζεται με τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και λειτουργεί πλέον ως βιβλιοθήκη της Παιδαγωγικής Σχολής. Η ενιαία συλλογή της βιβλιοθήκης αποτελείται από περίπου 25.000 τόμους βιβλίων και συνολικά 74 τίτλους περιοδικών. Από το σύνολο αυτό των περιοδικών τα 18 είναι ελληνικά (κοινοί τίτλοι με το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής), ενώ τα 56 ξενόγλωσσα.

 

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί όλες τις εργάσιμες μέρες από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα.

 

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική και εξυπηρετεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές) του Α.Π.Θ. καθώς και εξωτερικούς χρήστες (π.χ. εκπαιδευτικούς). Ο δανεισμός των βιβλίων επιτρέπεται στα μέλη ΔΕΠ, στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος καθώς και στους δασκάλους και τις δασκάλες που φοιτούν στο Διδασκαλείο «Δημήτρης Γληνός», εφόσον αποκτήσουν την κάρτα δανεισμού της βιβλιοθήκης (για την έκδοση της οποίας απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης, μια φωτογραφία και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του βιβλιαρίου σπουδών για τους φοιτητές). Η κάρτα αυτή ισχύει για όλες τις βιβλιοθήκες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Η βιβλιοθήκη είναι συνδεδεμένη με τις ηλεκτρονικές πηγές του συστήματος βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ. και όλοι οι χρήστες της βιβλιοθήκης (εσωτερικοί και εξωτερικοί) μπορούν μέσω της ιστοσελίδας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ. http://web.lib.auth.gr να έχουν πρόσβαση σε όλα τα περιοδικά και τα έντυπα αποκτήματα των βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ., σε 14.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών, σε περίπου 684 περιοδικά πλήρους κειμένου και σε 384 από αυτά πρόσβαση και σε παλαιότερα τεύχη.

Διοικητικό προσωπικό: 
Ανδρεανή Νούνη
Αγγελική Παπάζογλου
Τηλέφωνο: 
+30 2310 995047
+30 2310 991242
+30 2310 991210
Φαξ: 
+30 2310 991210
Διεύθυνση: 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Παιδαγωγική Σχολή 

Βιβλιοθήκη Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Πύργος Παιδαγωγικής Σχολής

Πανεπιστημιούπολη

54124 Θεσσαλονίκη