Βιβλιοθήκη Τμήματος Πολιτικών Επιστημών

Η Βιβλιοθήκη του Τµήµατος Πολιτικών Επιστηµών λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2001 και συστεγάζεται µε τη Βιβλιοθήκη του Τµήµατος Οικονομικών Επιστημών στο κτίριο της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (1ος όροφος). Η Βιβλιοθήκη δηµιουργήθηκε προκειµένου να εξυπηρετήσει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες της πανεπιστηµιακής οινότητας στο ευρύτερο πεδίο των Πολιτικών Επιστηµών.
Η κύρια συλλογή αποτελείται από ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά, τα οποία διαιρούνται στις εξής θεµατικές κατηγορίες: Πολιτική Επιστήµη, Φιλοσοφία, Θρησκεία, Ιστορία, Κοινωνικές επιστήµες, Επικοινωνία-Μ.Μ.Ε. και ∆ίκαιο. Ιδιαίτερα σηµαντικό απόκτηµα για τη συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελεί η ∆ωρεά Αριστόβουλου Μάνεση.
Η µηχανοργάνωση της συλλογής γίνεται µε βάση το ενιαίο για όλες τις βιβλιοθήκες του ΑΠΘ ηλεκτρονικό πρόγραµµα Koha. Οι χρήστες εξυπηρετούνται εντός της Βιβλιοθήκης, αλλά έχουν επίσης άµεση πρόσβαση στον κατάλογό της και σε πλήθος ηλεκτρονικών περιοδικών από το χώρο της πολιτικής επιστήµης µέσω Internet από τη σελίδα http://www.lib.auth.gr .
Ο δανεισµός για τους φοιτητές γίνεται µε τη χρήση ειδικής κάρτας που εκδίδεται από τη βιβλιοθήκη. Από τον δανεισµό εξαιρούνται τα περιοδικά, το πληροφοριακό υλικό (λεξικά, εγκυκλοπαίδειες κλπ), τα σπάνια βιβλία και τα βιβλία της ∆ωρεάς Αριστόβουλου Μάνεση.

Οι χρήστες της βιβλιοθήκης με την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα έχουν πρόσβαση σε όλες τις βιβλιοθήκες του Α.Π.Θ.

Ωράριο:

Δευ, Τετ: 09.00-19.00
Τρι, Πεμ, Παρ: 09.00-17.00
Εορτές/Καλοκαίρι: Επικοινωνήστε με τη βιβλιοθήκη

 

 

Διευθυντής/Διευθύντρια: 
Γεώργιος Μαργαρίτης Καθηγητής
Τηλέφωνο: 
+30 2310 996400
Email: 
Διεύθυνση: 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών
Τμήμα Πολιτικών Επιστημών
Βιβλιοθήκη

Κτίριο Σχολής Ο.Π.Ε. 1ος όροφος
54124 Θεσσαλονίκη