Φροντίδα για τους Πρόσφυγες/ Κάλεσμα για Παιδικές Τροφές

H Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πέραν της ενεργού συμπαράταξης και συνεργασίας της με την Επιτροπή Δράσεων για τους Πρόσφυγες του ΑΠΘ, αποφάσισε, στο πλαίσιο των κοινωνικών  δράσεών της, να επικεντρώσει το ενδιαφέρον και να προσφέρει άμεσα την βοήθεια της πανεπιστημιακής μας κοινότητας στο πρόβλημα διατροφής των νεογνών, βρεφών και παιδιών των χιλιάδων προσφύγων/μεταναστών στην περιοχή μας, το οποίο καθημερινά διογκώνεται.

            Η πρωτοβουλία  αυτή προέκυψε από το γεγονός ότι οι  τροφές με τις οποίες διατρέφονται οι συνεχώς αυξανόμενες σε αριθμό παραπάνω ηλικιακές ομάδες αφ’ ενός μεν δεν επαρκούν, αφ’ ετέρου δε είναι πλέον κυρίως τροφές ενηλίκων, η κατανάλωση των οποίων μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα για την υγεία τους.

Έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στη συλλογή νεογνικών, βρεφικών και παιδικών τροφών για τους πρόσφυγες/μετανάστες. Δεδομένου ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι δύσκολο να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από ένα δημόσιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα παρακαλέσαμε και άλλους εμπορικούς ιδιωτικούς φορείς να συμβάλλουν σ’ αυτήν, εντάσσοντας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης τους.

Απευθυνόμενοι, λοιπόν, σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές/φοιτήτριες, διοικητικό προσωπικό, συνεργαζόμενους) σας καλούμε και σας παρακαλούμε να προσκομίσετε από σήμερα, Τρίτη, 15.03.2016 και μέχρι την Πέμπτη, 31.03.2016, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 -15:00 στα γραφεία της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης του Α.Π.Θ., γραφείο 18, δίπλα στην είσοδο της Αίθουσας Τελετών,  υπεύθυνοι: κα Ιωάννα Πασπάλα, και κ. Δημήτριος Νίκου  τηλ.- fax:  2310 995386) συσκευασίες παιδικού γάλακτος (σε μορφή σκόνης), κοινού γάλακτος μακράς διάρκειας και βρεφικών τροφών (σε γυάλινες ή παρεμφερείς συσκευασίες). Η συλλογή των συσκευασιών θα γίνει από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ., θα διοχετευθούν δε αυτές στους αρμόδιους φορείς του Δήμου ή/και του Φαρμακευτικού Συλλόγου για την μεταφορά και διανομή τους στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών, ανάλογα με τις απαιτούμενες ανάγκες.

Ελπίζοντας ότι  θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις.

 

Με εκτίμηση,

Θ. Αγοραστός

Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας ΑΠΘ                                                                              

Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας                                                  

Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μετάβαση στο περιεχόμενο