Εκπαιδευτικά Πολυγλωσσικά και Πολυπολιτισμικά Εργαστήρια για Παιδιά στις διακοπές των Χριστουγέννων | AUTH-PLURILANG HOLIDAYS

Η ερευνητική ομάδα “Pluralités” του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά εργαστήρια για ιδιώτες. Στα εργαστήρια αυτά πραγματοποιούνται πολυγλωσσικές και πολυπολιτισμικές δραστηριότητες, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο των Πλουραλιστικών Προσεγγίσεων στην Εκπαίδευση και βασίζονται στην εμπλοκή διαφόρων γλωσσών και πολιτισμών.

Οι δραστηριότητες αυτές εντάσσονται σε διάφορες θεματικές όπως μαγειρική, ζωγραφική, δημιουργικό παιχνίδι, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, τραγούδια και επισκέψεις σε χώρους του Α.Π.Θ.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με τη χρήση σύγχρονων μέσων, συνδυάζουν το παιχνίδι με τις γλώσσες, τους πολιτισμούς και τη διαφορετικότητα, ούτως ώστε οι μικροί μελλοντικοί πολίτες της Ευρώπης να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον των σύγχρονων κοινωνιών.

Οι στόχοι των εργαστηρίων είναι:

  • η δημιουργική απασχόληση
  • η διευκόλυνση της εκμάθησης ξένων γλωσσών
  • η ευαισθητοποίηση στη γλωσσική και πολιτισμική ποικιλομορφία
  • ο εμπλουτισμός των γνώσεων για τις γλώσσες και τους πολιτισμούς
  • η ενθάρρυνση της επιθυμίας για μάθηση

Τα εργαστήρια στελεχώνονται από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών και απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου και Δημοτικού, χωρισμένα σε ομάδες των 15 περίπου παιδιών, σύμφωνα με την ηλικία.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:

 στα τηλέφωνα 6947825542 και 6976009837

στο mail pluralites@gmail.com

και στον ιστότοπο:

http://pluralites.web.auth.gr/el/auth-plurilang-kids/auth-plurilang-holidays/

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών: 20 Δεκεμβρίου 2016

Μετάβαση στο περιεχόμενο