Χορευτικές Ομάδες

Χορευτική Ομάδα Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης

Η Χ.Ο.Φ.Ε.Θ. ιδρύθηκε πριν 32χρόνια από ενοίκους των φοιτητικών εστιών παρακεινούμενοι από την παντελή έλλειψη πολιτιστικών ομάδων και δραστηριοτήτων στις εστίες.
Τρία χρόνια αργότερα αποφάσισαν την διεξαγωγή ενός χορευτικού φεστιβάλ, μη διαγωνιστικού χαρακτήρα, που με τα χρόνια πήρε το χαρακτήρα που έχει σήμερα το φεστιβάλ και είναι γνωστό ως φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσικής, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο 3 εβδομάδες πριν το Πάσχα και διαρκεί μια εβδομάδα. Στο φεστιβάλ καλούνται χορευτικά από όλη τη χώρα που υπηρετούν αυθεντικά την παράδοση χωρίς την προσθήκη φολκλορικών στοιχείων.
Η ομάδα διαθέτει τρία χορευτικά τμήματα Αρχαρίων (Γ’), Μεσαίο (Β’) και Μεγάλο (Α’) στα οποία διδάσκονται  αποκλειστικά παραδοσιακοί χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας από χορευτές του Α’ τμήματος ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ.
Δεν υπάρχει προεδρείο αλλά γενική συνέλευση όπου συμμετέχουν όλα τα τμήματα και λαμβάνονται από κοινού οι αποφάσεις για τα θέματα και τις δραστηριότητες που αφορούν την ομάδα.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας:
 
E: xofeth@windowslive.comamatsaka@arch.auth.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:
xofeth.blogspot.com
http://el-gr.facebook.com/xofeth
 

Flames of Passion – Φοιτητική Ομάδα Μοντέρνου Χορού

Πρόκειται για μια φοιτητική ομάδα μοντέρνου χορού.Ονομάζεται “Flames of Passion”. Το είδος του χορού με το οποίο ασχολείται είναι Μodern-jazz υπό την τεχνική του αγγλικού συστήματος χορού, εφαρμοσμένο εκάστοτε σε όλα τα είδη μουσικής και χορογραφιών όπως μπαλέτo, τάνγκο, RnB, cabaret,  musical κλπ… Οι φοιτήτριες-μέλη της ομάδας που διδάσκουν και χορογραφούν είναι επαγγελματίες χορεύτριες. Η ομάδα συμμετέχει πολύ συχνά σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς. Η περσινή τελική παράσταση της ομάδας πραγματοποιήθηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ προηγουμένως είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό “Γυμναστράδα” που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη ΧΑΝΘ. Η συμμετοχή νέων μελών με πάθος για χορό θα ήταν πολύ ευχάριστη για όλα τα μέλη της ομάδας!
 
 
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E: aspazoe@msn.com
 

Ομάδα Αργεντίνικου Τάνγκο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Α.Π.Θ.

Η ομάδα αποτελείται από προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές, μέλη ΔΕΠ, και εργαζόμενους του Α.Π.Θ.  Η ομάδα μαθαίνει το χορό του Αργεντίνικου Τάνγκο και μέσα απ’ αυτόν γνωρίζει την κοινωνική ιστορία του λαού της Αργεντινής όπως τη μουσική, στοιχεία της γλώσσας τους (μέσα από τα τραγούδια τους), συνήθειες της καθημερινής τους ζωής!  
Ο χορός αυτός είναι κοινωνικός και αυτοσχεδιαστικός ώστε να δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών να χορέψουν, να επικοινωνήσουν και να διασκεδάσουν. Στην ομάδα δεν μαθαίνουμε να κάνουμε show, αλλά την τεχνική να χορεύουμε σε αγκαλιά, ώστε να μπορούμε να χορεύουμε με οποιοδήποτε χορευτή στα πάρτυ Αργεντίνικου Τάνγκο που γίνονται καθημερινά, πλέον,  στην πόλη μας,
Η ομάδα ξεκίνησε στις αρχές του 2010 μετά από πρόταση της σημερινής δασκάλας τάνγκο κ. Ποτούρη Δέσποινας, και συγκεντρώνεται κάθε Τετάρτη απόγευμα 6-9 μ.μ. (6-7 προχωρημένοι, 7-8 μεσαίοι, 8-9 αρχάριοι) σε μια πολύ μεγάλη, καλά εξοπλισμένη, με ξύλινο πάτωμα αίθουσα χορού του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Υπάρχει συνοχή και αλληλεγγύη στην ομάδα ώστε οι προχωρημένοι που ξεκινούν το μάθημα, πρώτοι, να μένουν μέχρι το τέλος βοηθώντας τους αρχάριους.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E: potouri@nured.auth.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο