Αναγόρευση του τ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Βιέννης Werner Seibt σε Αντεπιστέλλον μέλος του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επιθυμώντας να τιμήσει διαπρεπείς βυζαντινολόγους απονέμει σε καταξιωμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές, η συμβολή των οποίων στην ανάδειξη, προώθηση και διάδοση του βυζαντινού πολιτισμού έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως σημαντική, τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής το Δ.Σ. του ΚΒΕ αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου στον Werner Seibt, τ. Καθηγητή της Βυζαντινής Ιστορίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας των λαών του Καυκάσου στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και επισκέπτη ερευνητή της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών αναγνωρίζοντας το διδακτικό του έργο και την ανεκτίμητη ερευνητική και συγγραφική συνεισφορά του.

Η τελετή αναγόρευσης θα λάβει χώρα την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στο κτήριο ΜΕΛΙΣΣΑ του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών, Βασ. Όλγας 36 και ώρα 7.00 μμ. Τον έπαινο του τιμωμένου θα εκφωνήσει o Καθηγητής Ανδρέας Γκουτζιουκώστας. Μετά την αναγόρευσή του ο κ. Werner Seibt θα μιλήσει με θέμα « Όψεις του βυζαντινού ιμπεριαλισμού».

Επισυνάπτονται η πρόσκληση και η αφίσα της εκδήλωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο