Ομάδα διαστημικής τεχνολογίας BEAM: Recruitment

Η BEAM είναι μια ομάδα διαστημικής τεχνολογίας, η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί πειράματα που πρόκειται να εκτελεστούν σε συνθήκες διαστήματος.
 
Την φετινή χρονιά, αποτέλεσε την πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα REXUS|BEXUS με την οργάνωση και υποστήριξη (υλική και γνωστική) των μεγαλύτερων διαστημικών υπηρεσιών της Ευρώπης, όπως SSC, SNSA, DLR, ESA και ΖΑRM. Το πείραμα που εκτελείται στον φετινό κύκλο του προγράμματος αφορά την κατασκευή deployable κεραίας, η οποία ελέγχεται από ground station tracking αλγορίθμους. 
Το προγραμμα REXUS|BEXUS χωρίζεται σε 2 μέρη: 
BEXUS : Εκτόξευση στρατοσφαιρικού μπαλονιού στα 35 χλμ, που θα εκτελέσει πτήση 5 ώρων. 
REXUS : Εκτόξευση πυραύλου που ακολουθεί παραβολική τροχία και επιτρέπει συνθήκες μικροβαρύτητας για μερικά δευτερόλεπτα. 
 
Το μελλοντικό project, που θα σχεδιαστεί από τα νέα μέλη, μπορεί να ενταχθεί σε οποιαδήποτε απο τις παραπάνω αποστολές του REXUS|BEXUS. 
Τα νέα μέλη καλούνται να σκεφτούν, να δημιουργήσουν και τελικά να δουν το πειραμά τους να εκτελείται στο διάστημα. 
 
Την Παρασκευή 7/6 στις 18:00 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του κτιρίου Δ΄της Πολυτεχνικής, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του πειράματος της ομάδας, περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα REXUS|BEXUS, καθώς και να πάρετε μια γεύση για τις εμπειρίες που αυτό προσφέρει στα μέλη του.
 
Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία η οποία μας φέρνει πιο κοντά στο πως πραγματικά εκτελείται μια διαστημική αποστολή! 
 
Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα αλλά και το πρόγραμμα REXUS|BEXUS μπορείτε να δείτε στα ακόλουθα link: 
BEAM
Fb : @beamauth 
Instagram : @beamauth
Site: http://beam.web.auth.gr/
REXUS|BEXUS 
Site : http://rexusbexus.net/
Μετάβαση στο περιεχόμενο