2ο Ετήσιο Συνέδριο Νομικής Σχολής: «ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ»

post image

Η Δίκαιη Δίκη είναι το θέμα του δεύτερου ετήσιου συνεδρίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 (ώρα έναρξης: 18.00μμ) και το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 (ώρα έναρξης: 09.30πμ) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29).

Η έννοια της δίκαιης δίκης θα εξεταστεί από πλευράς συνταγματικού και ευρωπαϊκου δικαίου, αλλά και φιλοσοφίας του δικαίου, καθώς και αναφορικά με την ισότητα των δικονομικών όπλων, την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης αλλά και την αρχή του ‘ne bis in idem’.

Στις συνεδρίες θα προεδρεύσουν εξέχοντες νομικοί, ήτοι  οι κκ. Αλέξανδρος-Λίνος Σισιλιάνος (Δικαστής στο ΕυρΔΔΑ, Καθηγητής Νομικής ΕΚΠΑ), Χριστόφορος Κοσμίδης (Αρεοπαγίτης), Νικόλαος Μπιτζιλέκης, καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, Χρήστος Ράπτης (Γενικός Γραμματέας Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης). Θα εισηγηθούν τα επί μέρους θέματα κορυφαίοι Έλληνες δικαστές και καθηγητές των τριών Νομικών Σχολών της χώρας. Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συνημμένα αρχεία
Πληροφορίες συνεδρίου/ημερίδας
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 
Παρασκευή, 8 Απρίλιος, 2016 - 18:00 έως Σάββατο, 9 Απρίλιος, 2016 - 13:15
Χώρος: 
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29)