ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ | Ημερίδα για Μαθητές

post image

Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», ΑΠΘ (ΔΙ.Κ.Α.Μ.), διοργανώνει σε συνέχεια των εκδηλώσεων του 2016 για την Επέτειο των 2400 χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, Ημερίδα για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, με θέμα «Αριστοτέλης ο οικουμενικός, διαχρονικός και πανεπιστήμων φιλόσοφος». Στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει το μοναδικό σε μέγεθος επιρροής στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος Αριστοτελικό έργο, το οποίο αποτελεί ουσιαστικό τμήμα της Ελληνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Θεωρούμε, ότι αξίζει να γνωρίσει η νέα γενιά την μεγάλη πνευματική συμβολή του Σταγειρίτη φιλοσόφου, τόσο για την αξία του ίδιου του έργου του, όσο και για το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει στην εποχή μας σε τομείς όπως αυτοί της φιλοσοφίας, της ηθικής, της πολιτικής, της παιδείας, κ.λ.π., όσο και στον χώρο των διαφόρων κλάδων των επιστημών.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από τα Μέλη του Δ.Σ. του ΔΙΚΑΜ, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Επιστήμης, Ζαχαρία Σκούρα, Καθηγητή Γενετικής, Σταύρο Αυγολούπη, Καθηγητή Αστροφυσικής, καθώς και από τους επιστημονικούς συνεργάτες του ΔΙ.Κ.Α.Μ., διδάκτορες Φιλοσοφίας, Χρήστο Πεχλιβανίδη, Έλενα Λάππα, Δήμητρα Μπαλλά και Γιώργο Στρέμπλη, Διπλωματούχο Μεταπτυχιακού Α.Π.Θ.

Η Ημερίδα θα κλείσει με την παρουσίαση εργασιών από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων (Αθηνών) στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Σχολείου αυτού, με θέμα: «Ο Αριστοτέλης και η συνεισφορά του στις σύγχρονες επιστήμες».

Απευθύνεται πρόσκληση σε  όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν οι μαθητές τους την Ημερίδα, παρακαλούνται να αποστείλουν, έως και την Τρίτη 2 Μαΐου 2017, μήνυμα Δήλωσης Ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση dikam@auth.gr, στην επισυναπτόμενη φόρμα. Για την συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επισυνάπτεται: Η αφίσα, το Πρόγραμμα της Ημερίδας και η φόρμα Δήλωσης Ενδιαφέροντος

Πληροφορίες: www.dikam.auth.gr

Επικοινωνία

Τηλέφωνα: +30-2310-996803, 997198 

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: dikam@auth.gr

Συνημμένα αρχεία
Συνημμένα αρχεία: 
Πληροφορίες συνεδρίου/ημερίδας
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 
Παρασκευή, 5 Μάιος, 2017 - 16:00
Χώρος: 
ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ