Διακρίσεις της επιστημονικής ομάδας του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών συγχαίρει θερμά την ομάδα του Α.Π.Θ. για τη διάκρισή της στον διεθνή φοιτητικό μαθηματικό διαγωνισμό SEEMOUS 2023.

Η ομάδα κατετάγη τρίτη μεταξύ των είκοσι (20) ομάδων που συμμετείχαν, πρώτη στην Ελλάδα, και έλαβε τις εξής ατομικές διακρίσεις:

Χρυσό μετάλλιο – Δημοσθένης Παυλίδης (2ο έτος, Τμήμα Φυσικής)

Αργυρό μετάλλιο – Ιωάννης Ιακωβάκης (2ο έτος, Τμήμα Μαθηματικών), Κωνσταντίνος Φωτιάδης (1ο έτος, Τμήμα Μαθηματικών), Ιωάννης Δημουλιός (2ο έτος, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)

Χάλκινο μετάλλιο – Πλάτων Σταμπουλίδη (2ο έτος, Τμήμα Μαθηματικών)

Αρχηγός της αποστολής, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον ΕΛΚΕ, ήταν ο πρωτοετής μεταπτυχιακός φοιτητής του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ κ. Δημήτριος Τσιτσινλίδας, ενώ υπέυθυνος του διαγωνισμού SEEMOUS ήταν ο αναπλ. Καθηγητής κ. Ρωμανός-Διογένης Μαλικιώσης, Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ.

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (Southeastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός για πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές και φοιτήτριες χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια. Μαθήματα για τους ενδιαφερόμενους/ες φοιτητές/τριες παραδίδονται στο Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο