Διακρίσεις της επιστημονικής ομάδας του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών συγχαίρει θερμά την επιστημονική ομάδα του Τμήματος Πληροφορικής (τους υποψήφιους διδάκτορες Απόστολο Τσακυρίδη, Γεώργιο Γιαμουγιάννη και Χρήστο Παππά, τον ερευνητή Δρ. Μιλτιάδη Μόραλη-Πέγιο και τον επιβλέποντα αναπλ. καθηγητή κ. Νικόλαο Πλέρο) για τη διάκρισή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό για το εγνωσμένου κύρους διεθνές βραβείο OFC Corning Student Award 2023.

Η επιστημονική ομάδα, σε συνεργασία με τους ερευνητές κ. Εμμανουήλ Κίρτα, Δρ. Νικόλαο Πασσαλή και τον καθ. του τμήματος Πληροφορικής κ. Αναστάσιο Τέφα από την ερευνητική ομάδα Υπολογιστικής Νοημοσύνης και Βαθιάς Μάθησης του ιδίου Τμήματος, δημιούργησε τον ταχύτερο επεξεργαστή Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο, ο οποίος αποτελείται από φωτονικούς νευρώνες και λειτουργεί με φως αντί για ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι τρεις φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής ήταν μεταξύ των επτά φιναλίστ του παγκόσμιου Διαγωνισμού (σε σύνολο 350). Η διάκριση των μελών της ΣΘΕ στον παραπάνω διαγωνισμό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την υψηλού επιπέδου ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα που διεξάγεται στα Τμήματά της, η οποία οδηγεί στην παραγωγή αξιόλογων και καινοτόμων αποτελεσμάτων.

Τέτοιου είδους δράσεις που μας κάνουν υπερήφανους/ες προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο προς την κοινωνία το Τμήμα, τη Σχολή και το ΑΠΘ.

Καλή και εποικοδομητική συνέχεια στο έργο τους με ανάλογες μελλοντικές επιτυχίες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο