ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ''ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ - ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ''

post image

Το ΑΠΘ ανοίγει τις πόρτες του στους φορείς απεξάρτησης της πόλης μας στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2016 για ένα πλούσιο διήμερο καλλιτεχνικών δράσεων και ανοικτών συζητήσεων που απευθύνονται στη φοιτητική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Φοιτητές και κοινό θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με μέλη, στελέχη και εθελοντές  των φορέων απεξάρτησης σε διαφορετικούς χώρους του ΑΠΘ, όπου θα δημιουργηθούν για δύο μέρες «εστίες» τέχνης,ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του διημέρου θα περιλαμβάνει εκθέσεις εικαστικών, φωτογραφίας, κεραμικών και χειροποίητων αντικειμένων, κινηματογραφικές προβολές,παράσταση μαύρου θεάτρου, μουσικά δρώμενα και συναυλία. Όλες οι καλλιτεχνικές δράσεις φέρουν την υπογραφή μελών των προγραμμάτων απεξάρτησης, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη δυνατότητα του ανθρώπου να αλλάζει και να ξαναπιάνει το νήμα της ζωής και της δημιουργίας.

Με τη συμμετοχή εκπρόσωπων των φορέων και πανεπιστημιακών θα διοργανωθούν δύο ανοικτές συζητήσεις με θέμα τη θεραπεία και την επανένταξη στα χρόνια της κρίσης, και τη σχέση τέχνης και απεξάρτησης, ενώ ενημερωτικά περίπτερα θα λειτουργούν καθ’  όλη τη διάρκεια του διημέρου.
 

Το διήμερο είναι πρωτοβουλία της Διεπιστημονικής Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών του ΑΠΘ.

Στο διήμερο συμμετέχουν:
 

  • ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ, ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ,​  ​ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
  • Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ (ΨΝΘ)
  • Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ (ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» - ΨΝΘ)
  •  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ –ΟΚΑΝΑ)
  •  MEΘΕΞΙΣ, πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αλκοολεξάρτησης (ΨΝΘ)
  •   ΟΚΑΝΑ
Συνημμένα αρχεία
Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 
Τρίτη, 18 Οκτώβριος, 2016 - 10:00 έως Τετάρτη, 19 Οκτώβριος, 2016 - 23:00
Χώρος: 
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Οργάνωση εκδήλωσης
ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ/ ΙΑΝΟΣ/ ΚΕΘΕΑ/ ΟΚΑΝΑ/ ΜΕΘΕΞΙΣ/ ΠΠΑ