Ημέρα της Αρχαιολογίας

Έχετε ποτέ σκεφτεί τι κάνουν πραγματικά οι αρχαιολόγοι; Η ανασκαφή είναι τα πάντα ή υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από αυτή; Η “Ημέρα της Αρχαιολογίας” είναι μια δράση που έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός παραθύρου στην καθημερινή ζωή των αρχαιολόγων από όλο τον κόσμο.

Η δράση ζητά από ανθρώπους που δουλεύουν, σπουδάζουν ή ασχολούνται εθελοντικά με την αρχαιολογία να συμμετάσχουν στην “Ημέρα της Αρχαιολογίας” κάθε χρόνο το καλοκαίρι περιγράφοντας την μέρα τους και ανεβάζοντας κείμενα, εικόνες και βίντεο σε αυτή την ιστοσελίδα.

Τα αποτελέσματα από την “Ημέρα της Αρχαιολογίας” παρουσιάζουν τη μεγάλη ποικιλία των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του επαγγέλματος του αρχαιολόγου μέρα προς μέρα σε όλο τον πλανήτη, και βοηθούν να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τη σημασία της αρχαιολογίας στο σύγχρονο κόσμο.

Επιθυμούμε όλοι όσοι έχουν προσωπικό, επαγγελματικό ή εθελοντικό ενδιαφέρον για την αρχαιολογία να εμπλακούν και να βοηθήσουν να δείξουμε γιατί η αρχαιολογία είναι σημαντική στη διατήρηση του παρελθόντος αλλά και στη διαμόρφωσή του μέλλοντος.

Η δράση τρέχει από μια ομάδα εθελοντών που είναι όλοι επαγγελματίες αρχαιολόγοι και παίρνουν μέρος σε αυτή δωρεάν. Η “Ημέρα της Αρχαιολογίας” στο σύνολό της βασίζεται στην καλή θέληση και στο πάθος για την ευαισθητοποίηση και ενεργή εμπλοκή του κοινού!

Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του ΑΠΘ συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΝΕΑRCΗ υποστηρίζει τη δράση.

Η Ημέρα της Αρχαιολογίας 2017 θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Ιουλίου

Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή σας στην δράση στον σύνδεσμο: 

http://www.dayofarchaeology.com/greek/

Μετάβαση στο περιεχόμενο