Συναυλία κλασικής μουσικής «Η αρμονία των ήχων και των… λίθων»

Tο Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 διοργανώνεται στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. συναυλία κλασικής μουσικής με τίτλο: «Η αρμονία των ήχων και των …λίθων». Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Κοσμητεία Σ.Θ.Ε., το Τμήμα Γεωλογίας και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Α.Π.Θ.
Πρόκειται για μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από το μουσικό σύνολο Art Various σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωλογίας Βασίλη Μέλφο, και περιλαμβάνει την παρουσίαση φωτογραφιών ορυκτών, πετρωμάτων και γεωτόπων του ελληνικού χώρου από το προσωπικό του αρχείο, μέσω βιντεοπροβολέα, με τη συνοδεία ζωντανής κλασικής μουσικής. Πριν από την κάθε θεματική ενότητα θα γίνεται μία συνοπτική παρουσίαση του θέματος που θα παρουσιαστεί, ώστε να εντάξει το κοινό σε αυτό που θα παρακολουθήσει. Στην είσοδο της Αίθουσας Τελετών θα γίνει έκθεση ορυκτών και πετρωμάτων με δυνατότητα στο κοινό να παρατηρεί σε μικροσκόπιο τους κρυστάλλους και τα πετρώματα υπό την καθοδήγηση μεταπτυχιακών φοιτητών.
Το μουσικό σύνολο Art Various ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2003. Στο διάστημα αυτό των 15 χρόνων συνεχούς παρουσίας στο χώρο της μουσικής δωματίου, έχει παρουσιάσει έργα του κλασικού ρεπερτορίου σε συναυλίες που έχει πραγματοποιήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας συμμετέχοντας και σε διεθνή φεστιβάλ. Το ρεπερτόριο του συνόλου περιλαμβάνει έργα από την προκλασική εποχή μέχρι τον γαλλικό ιμπρεσιονισμό και από το μπελ κάντο μέχρι τη μουσική κινηματογράφου. Το σύνολο Art Various αποτελείται από τους: Μαριαλένα Παναγιωτοπούλου (υψίφωνος), Ευαγγελία Κουζώφ (βιολί), Στέλλα Τέμπρελη (βιολοντσέλο) και Θανάση Γοβατζιδάκη (πιάνο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χορηγοί:
Επιτροπή Ερευνών Α.Π.Θ.
Κοσμητεία Σ.Θ.Ε.

Με την υποστήριξη της Αντπρυτανείας Οικονομικών Α.Π.Θ.
Επικοινωνία: Βασίλης Μέλφος, Αναπληρωτής Καθηγητής

τηλ. 2310 99 8539, κιν. 6937396945
e-mail melfosv@geo.auth.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο