Η BEAM σε συνεργασία με τον τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ, αναλαμβάνει την υλοποίηση ενός ραδιοτηλεσκόπιου

Η BEAM, σε συνεργασία με τον τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σας καλεί να συμμετάσχετε στο Project ASTRO, το πρώτο ελληνικό φοιτητικό project στόχος του οποίου είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός ραδιοτηλεσκοπίου καθώς και η ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΑΠΘ και η προώθηση της ραδιοαστρονομίας στην Ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Αναζητούμε φοιτητές (και όχι μόνο) με πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία για να ενταχθούν στην ομάδα μας.

JOIN US HERE: https://forms.gle/3yUq3KCwHLmMXF4h9

Οι διάφορες ομάδες του project και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στα πλαίσια του προγράμματος ASTRO προσφέρουν ένα φάσμα ευκαιριών για την ανάπτυξη τεχνικών και ακαδημαϊκών δεξιοτήτων.

ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ:

Δημιουργία ενός καταλόγου με ραδιοπηγες στόχους του ASTRO που αποτελείται από τους γειτονικούς μας πλανήτες μέχρι και τους μακρινούς ραδιο-γαλαξίες του βαθύ σύμπαντος.

ΟΜΑΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ:

Συμμετοχή στην κατασκευή και την τεχνική υποστήριξη των ηλεκτρονικών συστημάτων του ραδιοτηλεσκοπίου.

ΟΜΑΔΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ:

Από τη θεωρητική κατανόηση έως την πρακτική υλοποίηση μηχανισμών στήριξης, στρέψης και παραβολειδής επιφάνειας ενός Ραδιοτηλεσκοπίου.

ΟΜΑΔΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ:

Υλοποιήστε την επικοινωνιακή μας στρατηγική και γίνετε ο μεταδότης των “κοσμικών” μηνυμάτων μας και διαχειριστείτε το ταμείο του project.

ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ:

Συμμετέχετε στην αποκωδικοποίηση του σύμπαντος μέσα από την ανάπτυξη λογισμικού.

Περισσότερα για την ομάδα και το έργο της στην ιστοσελίδα : https://astrobeam.gr/ και τα social media μας: Instagram [https://www.instagram.com/beamauth/], Facebook ttps://www.facebook.com/beamauth]

Μετάβαση στο περιεχόμενο