«Καλώς ήρθατε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» 450 φοιτητές από 41 χώρες θα φοιτήσουν στο ΑΠΘ το εαρινό εξάμηνο 2018-2019

 

450 φοιτήτριες/φοιτητές που θα σπουδάσουν στο ΑΠΘ στο πλαίσιο διεθνών ανταλλαγών κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και του Δικτύου Φοιτητριών/Φοιτητών Erasmus (ESN) του ΑΠΘ, στην εκδήλωση με τίτλο «Welcome Day», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, φοιτήτριες/φοιτητές και από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν στο ΑΠΘ σπουδές ή πρακτική άσκηση. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Erasmus+ International, Erasmus Mundus, καθώς και μέσω των συνεργαζόμενων δικτύων MAUI (Mid America Universities International) και REARI-RJ (Rede das Assessorias Internacionais das Instituições de Ensino Superior do Rio de Janeiro) έρχονται στο ΑΠΘ φοιτήτριες/φοιτητές από 13 χώρες εκτός Ευρώπης (Αζερμπαϊτζάν, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Βραζιλία, Ζιμπάμπουε, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ινδία, Ινδονησία, Κολομβία, Μεξικό, Σερβία, Σρι Λάνκα και Φιλιππίνες).

Σημειώνεται ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, έχει υποδεχθεί συνολικά από όλες τις δράσεις του προγράμματος Erasmus+ 720 φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υποδοχής, οι φοιτήτριες/φοιτητές ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες εγγραφής και ένταξής τους στο ΑΠΘ, καθώς και για τις δομές και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος που άπτονται των ενδιαφερόντων τους και στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση, όπως το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης κ.ά., καθώς επίσης και για τις δραστηριότητες του ESN.

Η εκδήλωση «Welcome Day» σηματοδότησε και την έναρξη της «Εβδομάδας υποδοχής εισερχόμενων φοιτητών Erasmus», η οποία διοργανώνεται από το ESN και θα διαρκέσει ως τις 11 Μαρτίου 2019. Κατά τη διάρκειά της, οι φοιτήτριες/φοιτητές θα ξεναγηθούν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, θα ενημερωθούν σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες (Φοιτητική Λέσχη, Γυμναστήριο, Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, θεατρικές, μουσικές, χορευτικές, κινηματογραφικές, φωτογραφικές ομάδες κ.ά.).

Το ΑΠΘ συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα Erasmus από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, το 1987. Κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων του πραγματοποιήθηκαν από και προς το ΑΠΘ περισσότερες από 25.000 ανταλλαγές φοιτητών.

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus της Θεσσαλονίκης είναι ενεργό μέλος του Διεθνούς Δικτύου Erasmus από τον Μάρτιο του 2010. Οι δράσεις του υποστηρίζονται από το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΠΘ.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο