Συμφωνική Ορχήστρα ΑΠΘ

Η  Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε με απόφαση των Πρυτανικών Αρχών το Φεβρουάριο του 1999. Η συγκρότηση αυτή προέκυψε από τη θεώρηση ότι πέρα από τα μαθήματα, τα εργαστήρια, τα σπουδαστήρια, τις κλινικές και τις βιβλιοθήκες, μια πιο άμεση και ζωντανή επικοινωνία των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τόσο μεταξύ τους όσο και με την κοινωνία της πόλης μας, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της μουσικής.

Στα είκοσι χρόνια λειτουργίας της, με την υποστήριξη της πρώτης Οργανωτικής Επιτροπής της, αποτελούμενη από τους Δ. Θέμελη, Π. Γεωργιάδη, Χρ. Αντωνόπουλο, Επ. Κριεζή και Γ. Παπανικολάου, και υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Δημήτρη Δημόπουλου έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία έργα συμφωνικής μουσικής τόσο εντός όσο και εκτός του ΑΠΘ, συμμετέχοντας σε ποικίλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει εκδώσει και ένα δίσκο ακτίνας (CD) το 2008 με το Requiem του W. A. Mozart από ζωντανή ηχογράφηση στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Τον Νοέμβριο του 2021 το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ ανέλαβε την εποπτεία της Ορχήστρας και ανέθεσε την καλλιτεχνική της διεύθυνση στον διευθυντή ορχήστρας και Επίκουρο Καθηγητή Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων του ΤΜΣ Βλαδίμηρο Συμεωνίδη, με σκοπό την αναδιοργάνωση και την επιστροφή της στο μουσικό γίγνεσθαι της πόλης, ύστερα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Α.Π.Θ. υποστηρίζεται οικονομικά από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου και διαχειριστικά από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΑΠΘ

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ορχήστρας είναι:

Στέλλα Λάββα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών
Νικόλαος Βαρσακέλης, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
Κωνσταντίνος Τσούγκρας, Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών
Γεώργιος Σακαλλιέρος, Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών
Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ/ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Γεωργία Τέντα, Μέλος Ε.Δ.Ι.Π Τμήματος Μουσικών Σπουδών

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών
vladsym@mus.auth.gr

Facebook: “Ορχήστρα Αριστοτελείου Πανεπιστημίου – Aristotle University Orchestra”

Μετάβαση στο περιεχόμενο