Ορχήστρα ΑΠΘ

Η Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε με απόφαση των Πρυτανικών Άρχων το Φεβρουάριο του 1999. Η συγκρότηση αυτή προέκυψε από τη θελκτική θεώρηση ότι πέρα από τα μαθήματα, τα εργαστήρια, τα σπουδαστήρια, τις κλινικές και τις βιβλιοθήκες μια πιο άμεση και ζωντανή επικοινωνία των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας τόσο μεταξύ τους όσο και με την κοινωνία της πόλης μας, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη μουσική. Τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας ανταποκρίθηκαν με αυξημένο ενδιαφέρον στο κάλεσμα για τη δημιουργία της Ορχήστρας. Στους πρώτους τέσσερις μήνες οργανώθηκε ένα σύνολο από περίπου σαράντα μέλη φοιτητές και φοιτήτριες όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου. Το δυναμικό αυτό σήμερα ξεπερνά τα εβδομήντα μέλη και το ευχάριστο είναι, ότι υπάρχει αυξημένο και συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για την Ορχήστρα, καθώς και πειθαρχία στις πολλές και επίπονες μουσικές πρόβες.

Η Ορχήστρα παρουσιάζει έργα συμφωνικής μουσικής στις μεγάλες γιορτές της 28ης Οκτωβρίου, της 25ης Μαρτίου, στη “Φοιτητική Εβδομάδα” καθώς και στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, που οργανώνονται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο. Συνεργάζεται με τις Χορωδίες του Πανεπιστημίου και παρουσιάζονται από κοινού έργα προκλασικής, κλασικής και σύγχρονης εποχής.

Η Ορχήστρα έχει εμφανιστεί σε πόλεις ολόκληρης της Ελλάδας και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ με θερμή υποδοχή και ιδιαίτερα θετικές κριτικές. Τέλος, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί η οικονομική στήριξη της Ορχήστρας από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ορχήστρας είναι:

  • Θέμελης Δημήτριος, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.
  • Κριεζής Επαμεινώνδας, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.
  • Αντωνόπουλος Χρήστος, Καθηγητής Α.Π.Θ.
  • Παπανικολάου Γεώργιος, Καθηγητής Α.Π.Θ.
  • Γεωργιάδης Πάτροκλος, Καθηγητής Α.Π.Θ.
  • Υπεύθυνος Ορχήστρας: Πάτροκλος Γεωργιάδης, Καθηγητής Α.Π.Θ.
  • Διευθυντής Ορχήστρας: Δημήτριος Δημόπουλος
  • Γραμματεία Ορχήστρας: Φιλοσίδου Καλλιόπη, ΕΔΙΠ

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κ. Φιλοσίδου,  Τ: +302310 996046, E: kfilosid@auth.gr

facebook: “Ορχήστρα Αριστοτελείου Πανεπιστημίου – Aristotle University Orchestra”

Μετάβαση στο περιεχόμενο