Συνεργασία ΑΠΘ – Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΜ-Θ

Νέο κύκλο συνεργασίας ανοίγουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης με το Μορφωτικό Ίδρυμά της. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι το επιστημονικό δυναμικό του πανεπιστημίου να συμβάλει στην εγκυρότερη πληροφόρηση της κοινής γνώμης, παρέχοντας στους δημοσιογράφους υλικό, εργαλεία και κατευθύνσεις, ώστε να καλύψουν όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστα και πολύπλευρα συγκεκριμένα θέματα της επικαιρότητας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, στην οποία συμμετείχαν ο Πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, ο Κοσμήτορας της ΝΟΠΕ Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Μωυσής Σιδηρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ Ηλίας Κουτσούκος και ο διευθυντής της ΕΣΗΕΜ-Θ Γιάννης Κοτσιφός, αποφασίστηκε η από κοινού οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες. Σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν δύο κύκλοι σεμιναρίων σε δύο εξαιρετικά επίκαιρες ενότητες, Διακρίσεις – Ρατσισμός και Οικονομία – Γεωπολιτική. Οι διαλέξεις, τις οποίες θα δώσουν καθηγητές του ΑΠΘ διαφόρων ειδικοτήτων, ώστε η προσέγγιση των θεμάτων να είναι διεπιστημονική, θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο. Σε δεύτερη φάση, εξάλλου, προγραμματίζεται η επέκταση της και σε άλλες θεματικές ενότητες, με νέους κύκλους σεμιναρίων, που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 2013 – 2014.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι οι ραγδαίες κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις έχουν ως αποτέλεσμα η γνώση να απαξιώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση.

«Η δια βίου εκπαίδευση είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα σε όσους διαμορφώνουν την κοινή γνώμη», τόνισε ο κ. Μυλόπουλος. «Είναι πολύ ευχάριστο που η ΕΣΗΕΜ-Θ και το Μορφωτικό Ίδρυμα απευθύνθηκε γι’ αυτό το σκοπό στο ΑΠΘ, το οποίο με τη σειρά του ανταποκρίθηκε ευχαρίστως, αποδεικνύοντας στην πράξη την εξωστρέφειά του. Η «συνάντηση» δύο θεμελιωδών λειτουργημάτων, της παραγωγής και μετάδοσης της επιστημονικής γνώσης που εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο και της ενημέρωσης της κοινωνίας, που εκπροσωπεί ο δημοσιογραφικός κόσμος, είναι μια σημαντική στιγμή, που πιστεύουμε ότι θα φέρει και εξίσου σημαντικά αποτελέσματα».

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο