Πρόσκληση Εθελοντών/Εθελοντριών για το 33ο συνέδριο της Διεθνούς Ομάδας για την Ψυχολογία της Μαθηματικής Εκπαίδευσης

Η Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Ιωαννίνων και το Δημοκρίτειο της Θράκης φιλοξενούν στη Θεσσαλονίκη, από τις 19 έως τις 24 Ιουλίου του 2009, το 33ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομάδας για την Ψυχολογία της Μαθηματικής Εκπαίδευσης (33rd Conference of the International Group for the Psychology of Mathematics Education – ΡΜΕ), με θέμα: «Προς αναζήτηση θεωριών στη Μαθηματική Εκπαίδευση» (In search for theories in Mathematics Education).

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιούνται κεντρικές ομιλίες, παρουσιάζονται ερευνητικές εργασίες, λειτουργούν Ομάδες Εργασίας και Συζήτησης και, γενικότερα, αναπτύσσεται μια ποικιλία από επιστημονικές δραστηριότητες.
Για να πραγματοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο παγκόσμιο συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν περίπου 800 άτομα και θα γίνουν περισσότερες από 20 παράλληλες συνεδρίες, απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που θα υποστηρίζουν τις εργασίες του.
Η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των παραπάνω Πανεπιστημίων να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο συνέδριο ως εθελοντές/τριες, που θα στελεχώσουν τις αίθουσες, τα αμφιθέατρα και τους υπόλοιπους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν οι επιστημονικές και οι κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Συνεδρίου.

Καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεων εθελοντών/τριών από την υπόλοιπη Ελλάδα, η πρόσκληση απευθύνεται, κυρίως, σε φοιτητές/τριες από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς αυτό να αποκλείει τη συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις οποιουδήποτε ατόμου το επιθυμεί και μπορεί. Θα είναι χαρά μας να σας δούμε στην Θεσσαλονίκη.

Γιατί να γίνω εθελοντής/εθελόντρια;

Για να αποκτήσεις εμπειρίες από τη συμμετοχή σου στο Συνέδριο ΡΜΕ33 και να γνωρίσεις επιστήμονες και ερευνητές/τριες από όλο τον κόσμο.

Μπορώ; Ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις;

Να έχεις επαρκή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
Να έχεις βασικές γνώσεις χειρισμού Ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Να συμπληρώσεις και να στείλεις την Αίτηση Συμμετοχής.
Nα συμμετάσχεις στη συνέντευξη που θα ακολουθήσει.
Nα δεσμευθείς ότι θα είσαι διαθέσιμος/η για το χρονικό διάστημα του Συνεδρίου
Nα συμμετάσχεις στο πρόγραμμα επιμόρφωσης των εθελοντών/τριών.

Για την εθελοντική σου προσφορά στις εργασίες του Συνεδρίου θα πάρεις Βεβαίωση Συμμετοχής και θα έχεις ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις εργασίες και τις κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις του συνεδρίου, στις οποίες δεν προσφέρεις εθελοντικό έργο.

Πώς και πότε θα ενημερωθώ για την επιλογή μου;

Αφού καταχωρίσουμε τα στοιχεία της αίτησής σου, θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για να σε καλέσουμε σε συνάντηση γνωριμίας. Οι συναντήσεις αυτές θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται το Μάρτιο του 2009 και θα συνεχιστούν μέχρι τον Απρίλιο. Εφόσον επιλεγείς, θα σου προσφερθεί συγκεκριμένη θέση, για την οποία θα χρειαστεί να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια.

Μπορείς να κατεβάσεις την αίτηση από τη διεύθυνση http://users.auth.gr/kliapis/aitisi.doc να τη συμπληρώσεις και να τη στείλεις ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: kliapis@nured.auth.gr
Καταληκτική ημερομηνία:  15 Μαρτίου 2009

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στην ιστοσελίδα: www.pme33.eu

Μετάβαση στο περιεχόμενο