«Let’s Have a Hackathon» || Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Hackathon του ΑΠΘ

Ξεπέρασαν το αναμενόμενο οι συμμετοχές στον τριήμερο Μαραθώνιο προγραμματισμού με τίτλο «Let’s Have a Hackathon», που διοργάνωσαν για πρώτη φορά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Microsoft Student Partners Community-Student Guru Thessaloniki και τη Microsoft Hellas.

Το «Let’s Have a Hackathon», που απευθυνόταν τόσο σε έμπειρους προγραμματιστές όσο και σε φοιτητές, πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ σε συνέχεια της στρατηγικής συμφωνίας που έχει υπογράψει το ΑΠΘ με τη Microsoft Hellas, τον Σεπτέμβριο του 2018, με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, δίνοντας έμφαση στις τεχνολογίες ψηφιακής μετάβασης και μετασχηματισμού.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σχετικές με το Cloud Computing (Υπολογιστικά νέφη), με τα Big Data (Μεγάλα Σύνολα Δεδομένων) και με πλατφόρμες ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά. Οι παρουσιάσεις συνεχίστηκαν έως το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου 2018, με θεματολογία σχετική με εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης μέσω της πλατφόρμας «Azure» της Microsoft.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, το οποίο ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου 2018, συμμετείχαν μόνο φοιτητές με στόχο την ανάπτυξη ενός project, με ελεύθερο θέμα.

Από τις συνολικά 21 ομάδες των 2- 3 φοιτητών που συγκροτήθηκαν, οι 8 κατάφεραν να ολοκληρώσουν την 24ωρη ανάπτυξη των projects τους και να τα παρουσιάσουν την τελευταία μέρα του Hackathon, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, στην κριτική επιτροπή.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από μέλη του ΑΠΘ, εκπροσώπους και συνεργάτες της Microsoft Hellas.

Λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο