Αφιερωματικό Έτος 2020 Γλώσσας και Λογοτεχνίας: Ελλάδας-Ρωσίας Μουσικό-ποιητική βραδιά

Με αφορμή το «Αφιερωματικό Έτος 2020 Γλώσσας και Λογοτεχνίας: Ελλάδας – Ρωσίας», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Προγράμματος «ΙΑΣΩΝ» και του Κέντρου Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών (ΚΔΞΓ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, οργανώνει μουσικο-ποιητική βραδιά, που συνδυάζει τη Ρωσική ποίηση με την Ελληνική μουσική, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, ώρα 20.30, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη μουσική Ελλήνων συνθετών και να γνωρίσετε ποιήματα κορυφαίων Ρώσων ποιητών, που έχουν ως πηγή έμπνευσης την Ελλάδα.

Φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ θα ερμηνεύσουν έργα των κ. Μ. Χατζηδάκη, Β. Παπαθανασίου, Σ. Μιχαηλίδη και άλλων, ενώ φοιτητές των δυο Πανεπιστημίων, που διδάσκονται τη Ρωσική, θα απαγγείλουν ποιήματα των κ. Ο. Μαντελστάμ, Μ. Τσβετάγεβα, Ι. Μπρόντσκι και άλλων.

Η μετάφραση από τη Ρωσική γλώσσα και η επιμέλεια των κειμένων είναι του Διδάκτορα της Ρωσικής φιλολογίας, διδάσκοντα τη Ρωσική στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών του ΑΠΘ, κ. Δ. Φωτιάδη.

Η μουσική επιμέλεια ανήκει στον Αναπληρωτή Καθηγητή του ΠΑΜΑΚ κ. I. Petrin

Είσοδος Δωρεάν

Μετάβαση στο περιεχόμενο