Inspireurope Regional Outreach Workshop 2022

Ημερίδα για την υποστήριξη ερευνητών σε «κίνδυνο»: Inspireurope Regional Outreach Workshop 2022

Ημερίδα με θέμα την υποστήριξη ακαδημαϊκών/ερευνητών «σε κίνδυνο» διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος Inspireurope:Supporting Researchers at Risk  (https://www.maynoothuniversity.ie/sar-europe/inspireurope).

 Η ημερίδα Inspireurope Regional Outreach Workshop 2022, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, στις 11:00, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων  (ΚΕΔΕΑ), του ΑΠΘ.

 Η πρωτοβουλία InSPIREurope συντονίζεται από το Δίκτυο Scholars at Risk Europe (https://www.scholarsatrisk.org/), με έδρα το Πανεπιστήμιο Maynooth της Ιρλανδίας, και έχει ως στόχο να συντονίσει τις υπάρχουσες δράσεις υποστήριξης ερευνητών και ακαδημαϊκών «σε κίνδυνο», καθώς και να αναπτύξει  ακόμα περισσότερες.

Αυτή είναι η δεύτερη ημερίδα που πραγματοποιείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σκοπός της Ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και η προώθηση της συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για την υποστήριξη ερευνητών που κινδυνεύουν. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους με τους οποίους οι εργοδότες και τα ιδρύματα υποδοχής μπορούν να υποστηρίξουν ενεργά τους ερευνητές σε κίνδυνο να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη, είτε στον ακαδημαϊκό χώρο, σε επιχειρήσεις, ΜΚΟ ή σε άλλους τομείς. Επίσης, θα συζητηθούν προκλήσεις και καλές πρακτικές, και θα δοθούν χρήσιμες κατευθυντήριες γραμμές για δράσεις σε εθνικό επίπεδο στην Ευρώπη για την υποστήριξη των ερευνητών που διατρέχουν κίνδυνο.

Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ενώ μήνυμα θα απευθύνουν η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Yφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Άγγελος Συρίγος.

Στην hμερίδα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των άλλων εταίρων του Προγράμματος, ελληνικών Πανεπιστημίων, ευρωπαϊκών οργανισμών, ξένων Πανεπιστημίων, οργανισμών προώθησης της απασχόλησης, ΜΚΟ καθώς και πρόσφυγες ερευνητές που έχουν βρει ήδη ή αναζητούν ένα ασφαλές περιβάλλον στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, η εγγραφή για δια ζώσης ή on-line συμμετοχή  είναι δωρεάν και μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον σύνδεσμο:
https://inspireurope.auth.gr/en/workshop2022

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας για την Covid

Μετάβαση στο περιεχόμενο