«Νέοι και Ευρώπη: Μια αμφίδρομη σχέση»

«Νέοι και Ευρώπη: Μια αμφίδρομη σχέση» είναι το θέμα του 4ου Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που διοργανώνει το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό (Κ.Ε.Νο.Π.), την Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου. Το 2022 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, που αναδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Το Κ.Ε.Νο.Π. και οι φορείς που συνδιοργανώνουν αυτό το Φόρουμ θέλησαν να δώσουν την ευκαιρία σε φοιτητές και αποφοίτους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να εκφράσουν την γνώμη τους για την μέχρι τώρα προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελτίωση των όρων της ζωής τους, αλλά και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον. Για να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια πραγματική πολιτική ένωση ισότητας, αλληλεγγύης και ίσων ευκαιριών για όλους. Ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου θα μπορέσουν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Το διήμερο συνέδριο χωρίζεται σε έξι συνεδρίες και με την εξής θεματολογία:

1. Εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, πρακτική άσκηση: Η συνεισφορά της Ε.Ε.

2.   Εργασία και επιχειρηματικότητα των νέων στην Ε.Ε.

3.   Υγεία και νέοι στην Ε.Ε.

4.   Πολιτισμός και νεολαία στην Ε.Ε.

5.  Κλιματική αλλαγή και περιβάλλον: Η στάση των νέων έναντι των ευρωπαϊκών πολιτικών.

6.  Συμμετοχή των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο πλαίσιο της Ε.Ε.Ομιλητές είναι φοιτητές και απόφοιτοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Συντονιστές, καθηγητές του ίδιου πανεπιστημιακού ιδρύματος. Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο (αναλυτικό πρόγραμμα συνεδρίου, βιογραφικά ομιλητών), δείτε  εδώ

Διοργάνωση: Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό του ΑΠΘ

Συνδιοργανωτές: Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Νομική Σχολή ΑΠΘ, Φοιτητικές Ομάδες ΑΠΘ: ΘΑΡΣΥΝ, IAESTE, Best, ΕΕΦΙΕ.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΝοΠ

Πέτρος Στάγκος,

Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ

Μετάβαση στο περιεχόμενο