Μήνυμα σφάλματος

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls στην FieldCollectionItemEntity->fetchHostDetails() (γραμμή 272 του /var/www/httpdocs/sites/all/modules/field_collection/field_collection.module).

Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών

Πρόεδρος
Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου Ομότιμη Καθηγήτρια
Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής
Διεύθυνση: 

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών
Κτίριο Διοίκησης "Κ. Καραθεοδωρή", Ισόγειο
Πανεπιστημιούπολη
54124 Θεσσαλονίκη

 

 

Τηλέφωνο: 
+30 2310 996803
+30 2310 997198
Fax: 
+30 2310 996803
Email: 

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) ιδρύθηκε με απόφαση της Συγκλήτου του Α.Π.Θ. στις 6-7-11. Υπάγεται στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, η οποία το εποπτεύει.
 

Σκοπός του (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) είναι:

  • Η διεπιστημονικού χαρακτήρα μελέτη και προβολή σε διεθνή κλίμακα του Αριστοτελικού έργου, σε ένα εύρος θεμάτων που καλύπτουν το φάσμα των βασικών κλάδων φιλοσοφίας, ανθρωπιστικών σπουδών, νομικών/ πολιτικών επιστημών, φυσικών και μαθηματικών επιστημών, επιστημών υγείας και τεχνολογικών επιστημών.
  • Η εξειδίκευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στη μελέτη του έργου του Αριστοτέλη σε συνάρτηση με τους αντίστοιχους κλάδους των ανωτέρω επιστημών, καθώς και η κατάρτιση ειδικών ερευνητών.

Αντικείμενο του (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) είναι:

  • Η μελέτη του Αριστοτελικού έργου ως βασικού πυλώνα της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνικού πολιτισμού στη διαχρονική του διάσταση, καθώς και του Ευρωπαϊκού και εν γένει Δυτικού πολιτισμού.
Η μελέτη της Αριστοτελικής παράδοσης σε άλλους λαούς και πολιτισμούς.