Αίθουσες Τελετών

Κεντρική Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

Το κτιριακό συγκρότημα της διοίκησης συμπληρώνει το κτίριο της Αίθουσας Τελετών, στα αριστερά του κτιρίου της διοίκησης. Είναι έργο των αρχιτεκτόνων Κ. Φινέ και Κ. Παπαϊωάννου και βραβεύθηκε με το Α’ βραβείο διαγωνισμού. Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1970 και αποπερατώθηκε το 1973. Εσωτερικά κοσμείται με εντυπωσιακό ψηφιδωτό, που φιλοτέχνησε το 1983/84 ο Επίκουρος Καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Ι. Κολέφας, σε προσχέδια του Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Ν. Μουτσόπουλου. Είναι μία σύνθεση που απεικονίζει γλαφυρά την ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Στην Αίθουσα Τελετών πραγματοποιούνται όλες οι επίσημες και μεγάλες εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου (ορκωμοσίες, αναγορεύσεις, συνέδρια, συναυλίες, εκδηλώσεις εθνικών επετείων κ.ά.). Επίσης η αίθουσα διατίθεται και σε άλλους φορείς της πόλης για ανάλογες εκδηλώσεις.

Πληροφορίες : Εταιρία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ
Για διαδικαστικά θέματα που αφορούν στη διαθεσιμότητα, στο κόστος ή άλλες πρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2310 991158 (κυρία Πουλουσλάρ).
Τα αιτήματα για κράτηση της Αίθουσας Τελετών υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση aithouses@auth.gr

Αίθουσα Τελετών Παλαιού Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής “Αλέξανδρος Παπαναστασίου”

Βρίσκεται στο παλαιό κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Αποτελούσε την κύρια αίθουσα τελετών του ΑΠΘ μέχρι τη δημιουργία της σημερινής Κεντρικής Αίθουσας Τελετών. Πρόκειται για έναν χώρο που διατηρεί το ιδιαίτερο χρώμα παλαιότερων εποχών, στην οποία πραγματοποιούνται ακόμη αρκετές εκδηλώσεις και συνέδρια.

Η χωρητικότητά της είναι 350 άτομα και ο εξοπλισμός της αίθουσας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των εκδηλώσεων που φιλοξενούνται. Πρόσφατα ονομάστηκε «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» προς τιμήν του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου νομοθετήθηκε η ίδρυση του ΑΠΘ.

Πληροφορίες : Κοσμητεία Φιλοσοφικής Σχολής
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ξανθίππη Παπαδοπούλου
Τ: +302310 995173

Μετάβαση στο περιεχόμενο