Μήνυμα του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας, η 25η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού, στοχεύοντας στην ανάδειξη της ανεκτίμητης προσφοράς των φαρμακοποιών στην κοινωνία και του καταλυτικού ρόλου τους στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Σε όλο τον κόσμο οι φαρμακοποιοί παρέχουν διαρκώς κάθε απαραίτητη συμβουλή και έγκυρη ενημέρωση για κάθε ζήτημα υγείας, ευεξίας και ομορφιάς και βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών, προσφέροντας την απαιτούμενη πληροφόρηση αναφορικά με τη φαρμακευτική φροντίδα και την ορθή χρήση των φαρμάκων.

Με την επιστημονική τους κατάρτιση, οι φαρμακοποιοί συμβάλλουν ενεργά και πολύπλευρα στη θωράκιση της υγείας των πολιτών, ενώ η επικοινωνία τους με τους ασθενείς έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πρόληψη στην υγεία.

Έχοντας ως μήνυμα «Φαρμακεία ενωμένα για έναν κόσμο πιο υγιή», ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού στοχεύει στην ανάδειξη του ιδιαίτερα σημαντικού ρόλου του φαρμακείου στην υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη μακρόχρονη πορεία του το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου μας συμβάλλει στη στελέχωση των φαρμακείων με επιστήμονες με υψηλή κατάρτιση και βαθιά γνώση του αντικειμένου τους. Πρόκειται για ένα Τμήμα που προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές, προετοιμάζοντας τους/τις επιστήμονες του αύριο οι οποίοι/οποίες θα προσφέρουν τόσο στην επιστήμη όσο και στον άνθρωπο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο